A divatipar óriási problémája a túltermelés és a túlfogyasztás. A fast fashion üzletek sorra hozzák ki a legújabb kollekciókat, az emberek jóval több ruhát vásárolnak, mint amire szükségük lenne, és rengetegszer a jó állapotban lévő, hordható darabokat cserélik le, dobják a szemétbe

A környezettudatosság és a spórolás jegyében szerencsére egyre népszerűbbek a turkálók, illetve a gardróbcsereprogramok is. De az is biztos, hogy a használtruha-vásárlás odafigyelést és körültekintést igényel. Vannak darabok, amiket mindenképp érdemes másodkézből venni, és vannak olyanok is, amik kicsit kockázatosabb vásárlásnak számítanak.

Ruhák, amiket ne vegyél meg a turkálóban

Ha biztosra szeretnél menni, a következők között inkább ne válogass a turkálókban. Vannak köztük olyanok, amiket a tartósság, az anyag miatt nem javasolt beszerezni, de van néhány, amit a kényelem és a higiénia miatt jobb kerülni. 

Olvass tovább! Ezeket vedd inkább a turkálóban

Ezeket a ruhadarabokat keresd a turkálóban: hosszú távon viselheted őket, és sokat spórolhatsz velük. Azoknak is érdemes beruházni rájuk, akik kezdők a turizásban.

Intimitás hosszú távon – Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL – Vidám Színpad

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Forrás: https://femina.hu/szepseg/nem-erdemes-turkaloban-venni/