Egyre többen vásárolnak itthon is használtruha-boltokban. A jelenség hátterében az anyagi és környezetvédelmi megfontoláson túl a kincsvadászat izgalma is meghúzódik, hiszen rábukkanni a turiban egy igazán a stílusunkhoz és az alkatunkhoz illő darabra sokkal nagyobb teljesítmény, mint egy fast fashion üzletben. 

A preloved ruhák ma már egyáltalán nem jelentenek egyet a divatról, stílusról való lemondással, épp ellenkezőleg: azok, akik az egyéniségüket minél jobban ki szeretnék fejezni az öltözködésükön keresztül is, előszeretettel vásárolnak second hand darabokat. Ha te is így tennél, a fővárosban jobbnál jobb helyek közül válogathatsz. 

A legjobb használtruha-boltok Budapesten

Ha fontos számodra a fenntarthatóság, a környezetvédelem, az etikus divat, és azt sem bánod, ha olcsóbban juthatsz különleges darabokhoz, akkor nagy valószínűség szerint megfordultál már néhány használtruha-boltban. A legnagyobb, mindenki által ismert turkálóláncok mellett Budapesten akadnak kisebb gyöngyszemek is, amelyek híresek az igazán karakteres portékájukról. Ha ezekből vásárolsz, valószínűleg nem jön veled szembe az utcán az outfited.

Szputnyik shop

A Dohány utcában található Szputnyik shop a divatrajongó fővárosiak számára megkerülhetetlen hely. Vintage és új holmikat egyaránt árulnak, és arra ösztönöznek, hogy ezeket kedvedre variáld az egyéniséged szerint. Különösen erősek kiegészítőfronton, szívügyük a fenntarthatóság, így teret biztosítanak a hazai tervezőknek és az etikus világmárkáknak is.

Vintage Shop Práter

A Práter utcai Vintage Shop Práter mottója: „különlegességek másodkézből”, és a kis boltban valóban igazi kuriózumokra bukkanhatsz. Valóságos szín- és stíluskavalkád jellemző az üzlethelyiségekre, szinte biztos, hogy találsz valamit a kínálatban, amibe menthetetlenül beleszeretsz.

Öltöző – Dressing Room

A Síp utcában található Öltöző (Dressing Room) valódi kincsesbánya a ’70-es, ’80-as és ’90-es évek szerelmeseinek. Innen garantáltan beszerezheted a legmenőbb partiszerkót, a bolt tobzódik a különböző színekben, mintákban, textúrákban. Vagány napszemüvegekből sincs hiány!

Retrock

A Szputnyikhoz hasonlóan ismert és közkedvelt Retrock a főváros legnagyobb vintage és dizájnerruha-üzlete. A koncepció itt is az, hogy a kifejezetten jó minőségű second hand holmik mellett hazai tervezők ruháival is találkozhatnak az érdeklődők. Ha érdekel a divat, szereted, ha észrevesznek, bohókás, fiatalos és kortalan darabok is lógnak a szekrényedben, ne hagyd ki az Anker közben található boltot! 

A cikk az ajánló után folytatódik

Instagram vs. valóság – A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Royal Vintage Budapest

A Király utcában lévő Royal Vintage Budapest hatalmas kínálattal várja a vásárlókat, az ismert sportmárkákból különösen jól állnak, nincs hiány a kényelmes, lezser pólókban, pulcsikban és a vintage darabokban sem. Termékeik egy része egyenáras. A választék áttekintésében segíthet a webshop böngészése, ellenkező esetben készülj egy hosszasabb nézelődésre a boltban. 

5 szuper trükk, hogy a legszebb ruhákat szerezd be a turkálókban

Turkálókban vásárolni azonban néha nem egyszerű, hiszen időigényes felkutatni a tökéletes, minőségi vagy épp az ízlésedhez passzoló szetteket. Éppen ezért érdemes pár dologra odafigyelned, és néhány trükköt bevetned ahhoz, hogy a legszebb ruhákat találd meg a boltokban, és valóban hasznos, sikeres legyen a vásárlás.

(Kiemelt kép: Getty Images Hungary.)

Forrás: https://femina.hu/szepseg/hasznaltruha-boltok-budapesten/