Cathie Jung 1999-ben, 62 évesen kapta meg a világ legvékonyabb derekú nőjének címét, és már 24 éve a tulajdonosa.

A Guinness-rekorder nő karcsúbb, mint egy Barbie baba, és állítja, semmiféle plasztikai beavatkozáson nem esett át, hogy elérje a vágyott alakot.

Ő a világ legvékonyabb derekú nője

Cathie 18 éves volt, amikor először bújt fűzőbe, harmincéves kora óta pedig folyamatosan viseli az extra szoros darabokat. Ebben az időszakban eredeti derékbősége 66,4 centi volt, amit szép lassan, különböző fűzők és alakformáló övek segítségével sikerült 38,1 centisre zsugorítania. Ez azt jelenti, hogy még egy Barbie-nál is vékonyabb, a baba dereka ugyanis emberi arányokban mérve körülbelül 45,72 centiméter.

A háromgyerekes anya nem követ semmilyen speciális diétát, csak a puffasztó ételeket kerüli, és nem is akart rekorder lenni. Valójában a viktoriánus kor iránti rajongása miatt döntött a fűzőviselés mellett, a korhű ruházatnak ugyanis szerves része volt a szoros kiegészítő. Az idő múlásával pedig egyre csak karcsúbb és karcsúbb lett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Állítja, hogy a fűzők és extra vékony dereka semmilyen egészségügyi problémát nem okoz számára, és sosem küzdött légzési gondokkal sem a szoros darabok miatt, ugyanis szép lassan, fokozatosan karcsúsította magát. Férje pedig ortopéd sebész, és állandóan monitorozta felesége testét, figyelt arra, hogy semmi baja ne essen.

Cathie egy jó ideje már az alváshoz sem veszi le a fűzőjét: a nap 23 órájában hordja, és csakis fürdéshez szabadul meg tőle. Ő imádja egészen bizarrul vékony derekát, ami miatt nagy figyelmet kap az utcán sétálva is, az embereket azonban nagyon megosztja a külseje. De az biztos, hogy senkinek nem ajánlott követni a példáját – ide kattintva azt is elolvashatod, miért.

Olvass tovább! Több ezer nő halálát okozta ez a szoknya

Baleseteket és haláleseteket is okoztak ezek a divatosnak számító ruhadarabok a történelem során.

(Borítókép: Getty Images Hungary.)

Forrás: https://femina.hu/szepseg/vilag-legvekonyabb-dereku-noje/