Egy smink képes az egész arcot megváltoztatni, ahhoz azonban, hogy ez a változás előnyös legyen, sok mindenre oda kell figyelni. Nem minden trend áll ugyanis jól mindenkinek, sőt vannak olyan technikák, amik durván öregítik is a megjelenést.

Andreea Ali párizsi sminkmester és influencer olyan gyakori sminkhibákat vett sorra, amiket rengetegen elkövetnek, pedig nem szabadna, mert évekkel idősebbnek láttathatják viselőjüket.

Sminkhibák, amik durván öregítenek

Videójában kiemelte, az öregedéssel semmi probléma nincs, hiszen ez egy természetes folyamat, és nem szabadna, hogy a közösségi média az ellenkezőt hitesse el az emberekkel. Az viszont szerinte gyakori probléma, hogy valaki egy rossz sminkkel öregíti az arcát. Hasznos videóban mutatta meg ezeket, méghozzá úgy, hogy az arca egyik felén előnyös, másik felén öregítő sminket használ.

Túl sok alapozó

Elárulta, semmivel sem szabad túlzásba esni, de a túl vastag alapozóréteg az, ami a leginkább gondot jelent. Ez ugyanis élőben nagyon rosszul néz ki, beül a ráncokba, megtörik a barázdákban, így kiemeli és mélyebbnek láttatja őket, magát a bőrt pedig szárazabbnak. Ő inkább azt javasolja, hogy vékonyan vidd fel az alapozót, és azokra a helyekre fordíts egy kicsit több figyelmet, amiket világosítani szeretnél, például a szemkörnyékre vagy az orr melletti területre. És azt is kiemelte: egyáltalán nem baj, ha nem feded el teljesen a szem alatti karikákat. 

A baking technika

Az elmúlt években nagyon népszerű lett a baking technika, ami nagyjából azt jelenti, hogy egy jó vastag rétegnyi, halványabb púderréteget kensz fel a szemeid alá, rajta hagyod pár percig, majd letörlöd a felesleget. Szerinte ez a módszer sokszor rosszul sül el, 35 felett pedig egyáltalán nem ajánlja. Elnehezíti a bőrt, és bár elsőre jónak tűnhet, mosolygás közben megtörik a mosolyráncok miatt, és öregíti az arcot.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kontúrozás

Az arc kontúrozása az évek múlásával szintén előnytelen lehet, ugyanis a vonalak kiemelése idősebbnek láttat. Ő inkább a krémes bronzosítót javasolja az orcák felső részére, a homlokra és a szemöldökcsont fölé, valamint az enyhe pirosítót is jó ötletnek tartja.

Túl sötét szemöldök

A szemöldök az arc fontos eleme, de ha túl vastag és sötét, akkor természetellenesnek hat, és öregít is. A képeken jól nézhetnek ki a manapság olyan divatos dús szemöldökök, de a sminkmester szerint ezek élőben szigorúnak és hamisnak hatnak. 

Fekete szemceruza

Andreea szerint, ha valaki fiatalos külsőt szeretne, akkor kerülnie kell a fekete szemceruzát, ez ugyanis plusz 5-15 évet is dobhat az emberre. Úgy véli, öregít, és szigorú megjelenést kölcsönöz, ha valaki ezzel rajzolja körbe a szemét. Az alsó szemhéj kiemelése fekete szemceruzával különösen előnytelennek hat. Ő inkább sötétkékre vagy sötétkékre szavaz, az éles vonalak helyett pedig az ujjával dolgozza el a sminket. A szempillaspirált pedig kötelező elemnek tartja, ennél arra kell ügyelni, hogy a pillák tövén is alkalmazd. Itt persze nyugodtan lehet feketét használni.

Nem a megfelelő árnyalatú rúzs

A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy nem szabad olyan rúzst használni, ami nem áll igazán jól. Mindenkihez más-más szín passzol a legjobban, de ő általánosan azt javasolja, hogy kerüld a túl hideg és a fémes árnyalatokat, ezek ugyanis senkinek sem előnyösek. A nude színek pedig élettelenné tehetik az arcot, így szintén tiltólistásak. Szerinte egy bizonyos életkor után mindenkinek szüksége van egy kis ragyogásra, így az élénk rúzsok jó választások lehetnek. 

Csinos, rövid frizurák 50 feletti nőknek

Olyan frizurákat gyűjtöttünk össze, amelyek divatosak, nőiesek és igazán kortalanok, így ötven, hatvan vagy akár hetven év felett is szuperek. A következő fazonok dúsabbnak láttatják a hajat, és ősz tincsekből is extra csinosak. Mutatunk pixie-ket, bobokat és tépett vágásokat is, így mindenki megtalálja majd a stílusához, ízléséhez leginkább passzolót. 

Forrás: https://femina.hu/szepseg/oregito-sminkhibak-sminkmester-szerint/