Tavaly a tépett, kócos hatású frizurák álltak a trendek élén, ezek térhódítása pedig idén is folytatódik. 2023-ban azonban még több retró haj tér vissza a divatba, és még különlegesebb fazonok lesznek újra sikkesek.

A rövid vágások, ahogy az elmúlt években, úgy most is nagy kedvencek. Amellett pedig, hogy praktikusak, még nőiesek és figyelemfelkeltőek is tudnak lenni. Nem beszélve arról, hogy magabiztos megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek. Ha elgondolkodtál az új évben egy nagyobb vágáson vagy frizuraváltáson, a következő rövid fazonokat érdemes lecsekkolnod.

2023 legdivatosabb rövid frizurái

Egyszerű, rövid bob

A bob régóta az egyik legmenőbb frizura, és nagy előnye, hogy rengeteg különböző fazon létezik belőle, így mindenki megtalálhatja a stílusához, hajtípusához illőt. Idén az egyszerű, rövid, alul enyhén tépett változat az egyik legmenőbb, ami vékony szálú hajból is könnyedén megvalósítható.

Extrán tépett shag

Az erősen tépett, kócos hatású shag már tavaly is trendi volt, idén pedig még sikkesebb lett. A Wednesday című sorozat fiatal színésznője, Jenna Ortega is bevállalta ezt a vagány fazont, ami szexi, lázadó külsőt kölcsönöz neki, és még inkább tartást ad a hajának.

Klasszikus pixie

A pixie sosem megy ki a divatból, és talán nem meglepő, hogy idén az extra tépett, mégis elegáns fazonok hódítanak. Ez az előrefésült, rövidebb frufrus változat nőies és határozott hatást kelt, sőt az arcot is képes kicsit nyújtani.

A cikk az ajánló után folytatódik

A mixie

A pixie mellett a mixie is divatos, ami nem más, mint a mullet és a pixie keveréke. Különleges hatást kelt, nem igényel túl sok formázást, és erősen keretezi az arcot. Aki szereti az egyedi fazonokat, annak biztosan jó választás lesz.

A bixie

A mixie mellett megjelent a bixie is, ami a bob és a pixie keveréke. Nagyon nőies hatást kelt, dúsabbnak láttatja a hajat, és beszárítanod sem kell feltétlenül ahhoz, hogy jól álljon. Azt viszont figyelembe kell venni, hogy kerekebbnek láttathatja az arcot.

Nőies, befelé szárított bob

Az ultranőies fazonok kedvelői számára szuper választás az alul dúsra hagyott, befelé szárított bob, amit egy curtainfrufru még sikkesebbé tesz. 

Dögös göndör bob

A rövidebb vágás bongyor fürtökből is nagyon jól mutat. Hagyj elöl egy kis frufrut, alul pedig enyhén ritkíttasd meg a tincseket. Nagyon szexi hatást érhetsz el egy ilyen fazonnal.

Hosszabb hajból rövid: előtte-utána képeken a változás

Rengeteg mindentől függ, hogy kinek milyen frizura áll a legjobban, ám az biztos, hogy a következő nők nagyon jól tették, hogy a rövid mellett döntöttek. Sokkal nőiesebbek, csinosabbak lettek, néhányan közülük pedig éveket le is tagadhatnának a korukból az új fazonnak köszönhetően. Előtte-utána képeken mutatták meg a neten az átalakulást.

Forrás: https://femina.hu/szepseg/rovid-frizurak-2023/