A hétköznapi, divatos csizmákat általában nem tervezik csúszásmentesre, és bár recés, redőzött vagy mintázott a talpuk, sokszor nehéz bennük közlekedni a jeges járdákon.

A boltokban kaphatóak olyan termékek, amikkel segíthetsz tapadósabbá tenni a talpukat, de van pár jól bevált otthoni módszer is erre a célra. 

Így tedd csúszásmentessé a csizmát otthon

Fújj hajlakkot a talpára!

Igazi SOS-megoldás lehet a hajlakk, ez ugyanis szinte mindenkinek van otthon, és átmenetileg képes csökkenteni a csúszósságot. Fújj a talpára az extra erős változatból, és hagyd megszáradni egy újságpapíron úgy, hogy oldalra fekteted. De vigyázz, mert ez tényleg ideiglenes megoldás, szóval mindig fújd újra, amikor kimozdulsz otthonról.

Koptasd meg egy picit!

Az új csizmák még csúszósabbak, mert sokkal simább a talpuk anyaga, mint azoknak, amiket már régóta viselsz. Ezért is jó ötlet egy kicsit rásegíteni a természetes kopásra. Fogj egy erősebb körömreszelőt, ami már nem kell, vagy egy csiszolópapírt, és óvatosan dörzsölgesd meg vele a talpát, koncentrálj főleg a lábujjaknál és a saroknál található része. Arra azért figyelj, nehogy lecsiszold a redőzött részeket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Sós-ragasztós mix

Az is jó megoldás, ha nagy szemű sót keversz össze folyékony ragasztóval, és ezzel vonod be a csizma talpát, de akár nagyobb pöttyöket is csinálhatsz rá ebből a mixből. A szemcsés kencének köszönhetően tapadósabbá válik a cipő felülete.

Zselés talpbetét kívülre

Szinte az összes drogériában és cipőboltban kaphatóak különböző zselés talpbetétek, amik arra szolgálnak, hogy puhábbá tegyék a magas sarkúk első részét, és megkíméljék a lábadat. Ezeket azonban akár kívülre is ragaszthatod, ha azt szeretnéd, hogy ne csússzon a csizma. De egyébként már direkt a talpra tapasztható változatokat is találsz belőlük az üzletekben.

Ha gyors megoldás kell: sebtapasz

Ha reggel arra ébredtél, hogy lefagyott az út, és gyors megoldás kell, a sebtapasz szuper választás lesz. A felső, durvább felülete segít abban, hogy kissé tapadósabb legyen a csizma talpa. Csak ragassz rá egy nagyobbat a talprészre, vagy egyet-egyet a talp- és a sarokrészre, és már nem is kell félned attól, hogy elesel a jégen. 

Szuper trükkök a csizma betöréséhez

A cipők gyakran kényelmesnek tűnnek, ha az üzletben próbálja fel őket az ember, és igazán csak az első néhány viselés alatt derül ki, mennyire szorosak, vagy hol nyomják a lábat. Valószínűleg veled is előfordult már, hogy sebes, vízhólyagos bőrrel tértél haza az új cipőddel a lábadon, sőt sokan már egy nagy csomag sebtapasszal indulnak csak útnak ilyenkor. Pedig nem kell végigszenvedned azt a pár napot, amíg betörik a csizma: a következő trükkökkel gyorsan olyan lesz, mintha csak a lábadra öntötték volna.

Forrás: https://femina.hu/szepseg/csizma-csuszasmentesse-tetele/