Az állatok elképesztően sok örömöt és szeretetet hoznak az ember életébe, és nem fér ahhoz kétség, hogy bár akadnak velük nehézségek, ezek eltörpülnek a boldog pillanatok mellett. Az viszont tény, hogy akármennyire is imádja őket a gazdi, a ruhákra tapadó szőrszálakat már kevésbé szereti.

Szerencsére léteznek egyszerű módszerek, amikkel megszabadulhatsz tőlük. Sorra veszünk néhány egyszerű, de nagyon hatékony trükköt, amit minden cica- vagy kutyatulajdonosnak ismernie kell.

Így tüntesd el az állatszőrt a ruhákról

Szárítás a mosás előtt

Ha van szárítógéped, vagy szárító funkciód a mosógépen, az nagy segítség lehet az ügyben. Jó ötlet, ha a mosás előtt egy szárítóprogramra teszed be a ruhákat, ez ugyanis eltávolítja a szőr nagy részét, és csökkenti a ruhák elektrosztatikus töltését, így elkerülheted, hogy a megmaradt szálak a mosás során újra rátapadjanak.

Ecet a mosáshoz

A kevésbé kényes darabokhoz érdemes körülbelül 1-1,5 deci ecetet adni a mosáshoz. Töltsd az öblítő helyére a gépbe, az ecetsav ugyanis meglazítja a szálak tapadását, így hozzájárul ahhoz, hogy teljesen szőrmentesen vedd ki a ruhákat a gépből. A szőr így a vízben és a gépben marad majd, nem pedig a textíliákon.

Emellett azonban a mosógép tisztaságára is oda kell figyelni, ha tényleg szőrmentes eredményre vágysz. Mosás után töröld ki a dobot alaposan, néha pedig indíts egy üres mosást, hogy eltűnjenek a kósza szálak is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Sokat segít a gumikesztyű

Egy gumikesztyű segítségével nemcsak a ruhákról, hanem akár a kanapéról is eltávolíthatod a kedvenced nyomait. Ha átdörzsölöd az anyagot gumikesztyűs kézzel, a szálak csomókba állva jönnek majd le róla, így végül simán leszedheted az ujjaiddal az apró kis szőrcsomókat. A kesztyű és a textília közti súrlódás hatására ráadásul a szálak nagy része inkább a kezeden gyűlik majd össze. Ha egy kicsit megnedvesíted a gumit, még hatékonyabb lehet a módszer.

Ruhatisztító henger és nedves kéz

A legnépszerűbb módszer talán a ruhatisztító, szöszeltávolító henger, ami igazi S. O. S.-módszerként is működik, hiszen indulás előtt egyszerűen csak áthúzod párszor a ruhákon, és nyoma sem lesz a szőrnek. Érzékeny, bolyhos anyagok esetén azonban érdemes óvatosan használnod.

Ha pedig mégsem lenne otthon, akkor egyszerűen csak vizezd be kicsit a kézfejedet, és erős, határozott mozdulatokkal húzd végig többször a ruháidon. Így a szálak rátapadnak a tenyeredre, majd pedig egy kézmosással egyszerűen lemoshatod őket.

2 óra alatt megszáradnak a ruhák ezzel a trükkel

A 24 éves Alix Byrne és párja, Andrew egy egyszobás lakásban élnek, a ruhaszárítás pedig mindig túl macerás volt számukra. Folyton azzal küzdöttek, hogy hol marad hely a szárító számára, hova tegyék, amikor útban van, vagy épp hova akasszák fel a nedves ruhákat. Egyszer viszont egészen véletlenül egy nagyon hasznos módszert fedeztek fel.

Forrás: https://femina.hu/szepseg/szor-eltavolitasa-ruhakrol/