Te is gyakran azon gondolkodsz a sztárok és az influenszerek képeit látva, hogy hogy lehet, hogy ők mindig ennyire jól néznek ki a fotókon, és mindig előnyös szelfik készülnek róluk? Valószínűleg nem vagy ezzel egyedül. Az igazság viszont az, hogy ez nem azért van, mert ők tökéletesek, és mindig elképesztően jól néznek ki.

A retusálás és a filterezés mellett ugyanis nagyon sok apró trükköt is bevetnek a szuper szelfikért. A következőket például nagyon sokan alkalmazzák rendszeresen.

Trükkök az előnyös képért

Meglepő, de a nyelvtartás is számít

Akármilyen furcsán is hangzik, az sem mindegy, hogy tartod a nyelvedet egy közelibb szelfin. Ha ugyanis egy lágy mosoly közben a szájpadlásodhoz, a felső fogsorod mögé nyomod enyhén, akkor vékonyabbnak, kontúrosabbnak tűnik az arc, és jobban kirajzolódik az arccsont, sőt még az állkapocs is hangsúlyosabbnak, élesebbnek látszik. Persze sok gyakorlás kell azért ahhoz, hogy ez ne hasson természetellenesnek.

Oldalra döntött fej

A legtöbb híresség egy picit oldalra dönti a fejét szelfizés közben, méghozzá azért, mert ez a póz általában sokkal előnyösebb hatást kelt, ugyanis kihangsúlyozza az arcvonalakat és slankítja az arcot. Még erőteljesebb lesz a hatás, ha egy kicsit fentről fotózod magadat, és egyenesen a kamerába, nem pedig a telefonod képernyőjére nézel.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hátratolt csípő

Egész alakos kép esetén a legtöbben egy kicsit hátratolják a csípőjüket, kitolják a feneküket, és néha még előre is hajolnak, hogy vékonyabbnak tűnjenek a combjaik, és kerekebbnek a popsijuk. Ezt a módszert bevetve ráadásul szinte mindenkinek rés lesz majd a combjai között még akkor is, ha alapvetően az alkatukból adódóan ez nincsen.

Elő a kezekkel!

Biztos te is észrevetted már, hogy sok híresség úgy fotózza magát, hogy az arca mellé teszi a kezét. Persze ennek is oka van. Ez a trükk egyrészt szexisebbé, természetesebbé teszi az eredményt, másrészt pedig a kézfejeddel még inkább kiemelheted, keretezheted az arcodat. Csak helyezd lazán a kezedet a fejed mellé, esetleg érintsd meg az arcodat, a hajadat, ha szeretnéd lemásolni a sztárok trükkjét. Palvin Barbi is beveti ezt a taktikát néha.

Az egyik láb elöl

Miért tűnik mindig hosszúnak a modellek és a celebek lába a képeken? Nem azért, mert mindenki nagyon magas, hanem azért, mert megtalálják a megfelelő pózt. Nagyon sokan például szinte mindig úgy állnak az egész alakos fotókon, hogy az egyik lábukat kinyújtva előrébb teszik úgy, hogy majdnem csak a lábujjaik érintik a földet. Így optikailag sokkal hosszabbnak és vékonyabbnak látszanak a lábaik.

A blogger trükkjei az előnyös fotóért – bárki ellesheti őket

Oksana Prokopenko már évek óta oszt meg olyan posztokat Instagramján, amelyekben megmutatja, milyen egy előnytelen póz, és hogyan lehet belőle előnyöset csinálni. Egészen apró változtatásokról van szó, melyek senkinek nem okoznak nehézséget, ráadásul az általa ajánlott testtartások nem hatnak természetellenesen. Tanácsaival mindenkiről szuper képek készülhetnek.

Forrás: https://femina.hu/szepseg/trukkok-elonyos-kepert/