Valószínűleg sokakkal előfordult már, hogy elfelejtették időben kimosni a ruhát, amit viselni akartak, vagy az utolsó pillanatban jöttek rá, hogy pont arra a darabra lenne szükségük, ami éppen még a szennyesben van.

Ilyenkor általában jön a gyors kézi mosás, majd pedig a forró radiátor, a vasaló vagy a hajszárító. Ezek a szárítási trükkök viszont önmagukban nem mindig elég gyorsak és hatékonyak. Van azonban egy módszer, ami a netezők szerint szuperül beválik.

Így szárítsd a ruhát, ha aznap hordani akarod

Egy férfi töltött fel a YouTube-ra egy videót, ami nála mindig működik, és amit például az utazások során is gyakran bevet. Tippjét már több mint 328 ezren látták, és a kommentelők odavannak érte, rengetegen írják, hogy extra hasznos volt az ötlet, és többen is sikeresen bevetették már.

A lényeg annyi, hogy mosás után terítsd egy törölközőre a ruhát, és csavard fel a felvételen látható módon. Ha ez megvan, próbáld jól kinyomkodni belőle a nedvességet, például térdelj rá, hogy a törölköző felszívja a vizet, majd csavard is meg. Ha nem volt teljesen vizes az anyag, akkor lehet, hogy már majdnem vagy teljesen száraz lesz, a férfi szerint a víz 80%-a eltűnik majd, de valószínűleg rá kell még segítened egy kicsit. 

Ezután tedd egy radiátorra, vagy terítsd ki bárhova, például egy komódra vagy a mosdóra, és fújd át hajszárítóval. Figyelj arra, hogy ne érjen hozzá a hajszárító vége a textilhez, nehogy megüssön az áram. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Instagram vs. valóság – A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A vlogger a trükköt leginkább az utazások alatti időszakra ajánlja, például akkor, ha koszos lett a ruha, amit fel akartál venni, vagy ha nem fért be a poggyászba elegendő szett. De a hétköznapokban is nagyon hasznos, igazi sos-megoldásként szolgál akkor, ha elfelejtettél időben mosni, vagy a téli időszakban nehezen száradnak a ruhák a lakásban.

2 óra alatt megszáradnak a ruhák ezzel a trükkel

A 24 éves Alix Byrne és párja, Andrew egy egyszobás lakásban élnek, a ruhaszárítás pedig mindig túl macerás volt számukra. Folyton azzal küzdöttek, hogy hol marad hely a szárító számára, hova tegyék, amikor útban van, vagy épp hova akasszák fel a nedves ruhákat. Egyszer viszont egészen véletlenül egy nagyon hasznos módszert fedeztek fel.

Forrás: https://femina.hu/szepseg/gyors-modszer-ruhaszaritas/