A teljes alakos képek készítésekor kulcsfontosságú szereppel bír mind a kamera szöge, mind pedig a beállás. Ahhoz, hogy tényleg előnyösek legyenek a fotók, néhány tanácsot érdemes megfogadni.

Bonnie Rodríguez Krzywicki chicagói blogger egyre népesebb követőtáborral rendelkezik hasznos fotózási, pózolási tippjeinek hála. Módszerei jól mutatják, hogy néhány apró változtatás is már csodát művelhet.

Legjobb beállások fotózáshoz

A jelenleg több mint 800 ezer követővel rendelkező nő közösségi oldalán szívesen osztja meg hasznosabbnál hasznosabb tanácsait azzal kapcsolatban, hogy milyen pozitúrát felvéve lesznek igazán előnyösek a képek, akár a teljes alakosak is. Az ünnepek alatt az év más szakához képest viszonylag sokszor kattannak a fotógépek, így nem árt résen lenni, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés. Első képén jól látszik, hogy görnyedt testtartás helyett mennyivel dekoratívabb, hogyha az ember kihúzza a hátát, és ahelyett, hogy maga alá gyűrné a lábait, azokat is inkább enyhén rogyasztva tartja. 

Összezárt lábakkal állni sem mindig a legjobb döntés, ha fotózásra kerül a sor. Helyette érdemes enyhe terpeszállást felvenni, kihúzni a hátat és a tekintetet is a talajról szemmagasságba irányítani.

Hasonló esetben az is jó döntés, hogyha az egyik lábat nyújtva, a másikat pedig enyhén behajlítva tartod a fotózás alatt, és a törzseddel enyhén oldalra fordulsz, ami optikailag karcsúsít, megnyújtja a testet. A mosolygás pedig mindenkinek jól áll, a komor mimikát érdemes mellőzni.

Ha egy falfelület mellett kattintják rólad a képet, akkor akár kinyújtott karral meg is támaszkodhatsz rajta, ez szintén karcsúbbá varázsolja a kinézetet. Az egyik lábaddal lépj előre, és a törzsedet fordítsd enyhén oldalirányba a képen látható módon – a különbség óriási.

Az is jól mutathat, hogyha lazán zsebre teszed a kezedet, miközben kihúzod a hátadat. Lehetőleg a táskádat se a lábad mellett lógasd, hanem emeld fel derékmagasságba, elvégre nemcsak tárolásra szolgál, hanem mutatós divatkiegészítő is. Nagyon jól néz ki, hogyha az egyik lábadat kicsivel a másik elé helyezed, hogy némileg fedje a hátul lévőt.

Az utcai hangulatképek elkészítésének is megvan a maga fortélya. Nem érdemes direktbe, szemből készíteni, pláne úgy nem, hogy a modell görnyedten és magasabban ül a fotóshoz képest. Akiről a kép készül, az egyik lábát tegye egy fokkal lejjebb, mint a másikat, húzza ki a hátát, és a táskáját tartsa lazán a kezében. A fotós távolodjon el a modelljétől, a kamera kerüljön vele nagyjából egy magasságba.

A rövidebb partiruhákban is tündökölhetsz bármilyen fotón, ha néhány apróságra odafigyelsz. A vállaidat húzd hátra, és az egyik lábaddal lépj előre, ezzel megnyújtod az alakodat. Az arcoddal is nézz a kamera irányába, de ne fordulj teljesen felé.

Épp akkor kaptak lencsevégre, amikor kilépnél az ajtón vagy a liftből? Semmi gond! Ahelyett, hogy szégyenlősen magad előtt keresztbe fonnád a karjaidat, inkább a képen látható módon lazán támaszkodj meg az egyik könyököddel a falon, húzd ki a hátad, és a táskád lazán lógasd oldalra. Az egyik lábaddal lépj a másik elé úgy, hogy enyhén fedésben legyen a hátul lévő – tökéletes, és pár másodperc alatt kivitelezhető póz.

Nem szabad elfelejteni, hogy a közösségi média megannyi szereplője közszemlére tette előnyös-előnytelen képeivel, hogy a megjelenés szempontjából milyen fontos a póz, ugyanakkor az se keseredjen el, aki úgy érzi, most egyszerűen nem születnek jó képek róla. Rengeteg múlik a hangulaton, a fényeken, a kamera közelségén vagy épp távolságán, és ha belegondolsz, valójában a fotók nem arról szólnak, hogy egy szupersztár nézzen vissza, hanem hogy kedves emlékként megmaradjon a pillanat.

A cikk az ajánló után folytatódik

A velünk élő nárcizmus – Hogyan lehet felismerni a nárcisztikus embereket?

A Femina Klub januári vendége Dr. Bánki György pszichiáter szakorvos lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan lehet felismerni a nárcisztikus emberek sajátosságait, valamint segít megérteni nárcizmus mibenlétét, kialakulását, környezetre és társadalomra gyakorolt hatását illetve kezelhetőségét.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. január 16. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ettől függetlenül néhány kisebb szabályt érdemes betartani, idetartozik az is, hogy az ember ne görnyedjen, hanem inkább húzza ki magát, a lábait ne zárja szorosan össze, és lehetőleg ne maga előtt kulcsolja össze a kezeit, ezzel is tömörítve magát – ezek mind-mind azt eredményezik, hogy előnytelenek legyenek a képek.

Így kösd meg a téli sálat hatféleképpen, hogy igazán nőies legyen

A sál elmaradhatatlan kiegészítője a téli ruhatárnak, ráadásul sokféle módon variálható.

(Cikken belüli képek forrása: bonnierzm / Instagram, borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary)

Forrás: https://femina.hu/szepseg/legjobb-beallasok-fotozashoz/