Egy ruhát akkor jó viselni, ha nemcsak tiszta és illatos, de sima, ránctalan is, a megjelenés pedig kifogástalan lesz tőle. Viszont az is érthető, ha egy-egy ruhadarab miatt nem mindig van kedve az embernek elővenni a vasalót.

Amennyiben időben fény derül az anyag gyűrődéseire, egy egyszerű praktika a vasaló beüzemelése nélkül is segíthet újra simává varázsolni azt. 

Vasalás nélkül sima ruha

Ha legszívesebben te is elfelejtenéd a vasalást, jó, ha tudod, egyszerűen néhány evőkanál 10 vagy 20%-os háztartási ecet és egy deciliter víz elegye pár óra alatt csodát művelhet az anyaggal.

Keverd össze a két hozzávalót egy szórófejes flakonban, és spricceld be alaposan az ecetes vízzel a ruhát, a gyűröttebb részen bátran fújhatsz rá erősebben, többet a szerből.

Helyezd a ruhát egy vállfára, és száradásig hagyd is lógni rajta. Még jobb, ha van egy egész éjszakád a műveletre. Ha jól befújtad a felületet, a száradás végére a gyűrődések, az erős ráncok javarészt teljesen eltűnnek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az ecetszagtól sem kell tartanod, reggelre garantáltan kiszellőzik az anyagból, és illatmentes, friss, puha és sima ruha áll majd rendelkezésedre. A gyűrődések megelőzése érdekében a gardrób rendszerezésében is érdemes odafigyelni néhány trükkre: a szezonális helycseréken, a hajtogatáson, de még a vállfák színén is sok múlhat.

Ezért dörzsöld meg a ruhát a boltban: ismered a trükköt?

Sokszor jól látható jelei vannak, ha az adott ruhadarabnak nem megfelelő a minősége. Ismerj meg egy egyszerű, villámgyors trükköt, amivel azonnal fény derül a hibákra!

(Képek: Getty Images.)

Forrás: https://femina.hu/szepseg/vasalas-nelkul-sima-ruha/