A Pinterest minden év végén összegyűjti, melyek azok a trendek, amik valószínűleg hódítanak majd a következő évben. Az elmúlt évek tapasztalata alapján ráadásul jóslataik 80%-ban be is jönnek. 

Természetesen most sem maradt el a felhasználók keresései alapján összeállított előrejelzés: mutatjuk, mik lesznek a legnagyobb szépségtrendek idén a Pinterest szerint.

2023 szépségtrendjei a Pinterest szerint

Rövid frizura és rövid körmök

Úgy tűnik, minden divatos lesz, ami csak rövid, itt az ideje a „micro makeover”-nek: a mikrofrufru, a rövidre vágott bob, a rövid fonatok, a mikro francia manikűr, valamint a rövid stiletto körmök is a topkeresések között szerepelnek. 

Az emberek idén inkább a modern, minimalista külsőre szavaznak majd a klasszikus helyett. A mikrofrufru különleges, figyelemfelkeltő hatást kelt, a rövid bob pedig praktikus és nőies választás. És a körmök terén is leáldozott az értelmetlenül hosszú, nehezen kezelhető manikűröknek.

Kéttónusú haj

A geminihaj is bekúszott a trendek közé: az ikerfrizura a kéttónusú festést jelenti, ami elképesztően népszerű a fiatal generációk körében a Pinteresten. A természetes árnyalatokat élénk színekkel, például kékkel, lilával vagy rózsaszínnel keverik, és ezzel teszik igazán feltűnővé a megjelenésüket. A kék és a fekete, valamint a szőke és a levendula párosai extra menők, de a lila és a pink kombinációjára is egyre többen keresnek rá.

Légies stílusok

A ruhák terén a légies, könnyed stílusok nyernek teret: a tüllös, a fodros, a csillámos és a csipkés daraboknál nem lesz stílusosabb. Ezek ráadásul az ultranőies hatást is garantálják. De nemcsak a nőknél, hanem a férfiaknál is megjelennek ezek a részletek, például a visszafogott fodrokkal díszített ingek. 

 Sci-fi-divat

A futurisztikus darabok a legmenőbbek közé tartoznak majd 2023-ban. A fémes, sci-fi-hatású ruhák, napszemüvegek és kiegészítők az utcai divatba is belopóznak. A legkeresettebb kifejezések közé tartozik ezek kapcsán a „dystopian outfits”, az „avant garde outfit”, valamint a „cyber streetwear” is.

 Vissza a 2000-es évekbe

A „romcom core” is az idei év legnagyobb trendje. És hogy mit is takar ez valójában? A 2000-es évek romantikus vígjátékai ihlette szetteket: többek közt testhezálló ruhákat, csőtopokat, cargo nadrágokat, pink miniszoknyákat és nagy hajcsatokat. Na és persze a strasszok sem maradhatnak majd ki.

Fürdés helyett zuhanyzás

460%-kal nagyobb volt az érdeklődés idén az „esztétikus zuhanyzási rutin” kifejezésre és a fürdőbombák helyett is egyre inkább a zuhanybombák népszerűek. Előtérbe kerül a környezettudatosság, a fürdés helyét a zuhanyzás veszi át, ami azonban ugyanúgy lehet kényeztető. 

Kiemelt figyelmet kap a fejbőr

Idén a hajápolás mellett a fejbőrápolás is fontossá válik – ezt mutatja, hogy egyre többen keresnek a fejbőrkezelésekre, a tiszta fejbőrre, illetve a fejbőrmasszázs-technikákra. Nem is csoda, hiszen ideje rájönni, hogy a szép haj egyik alapfeltétele az egészséges fejbőr.

Ezek 2023 legdivatosabb frizurái

A Vogue divatszakértője szerint idén a féloldalas frufruk viszik a prímet, legyen szó rövid, félhosszú vagy hosszú hajról. Úgy tartja, hogy ez a hajforma azért lesz népszerű, mert szinte bármilyen arcformának jól áll, és azok is hordhatják, akiknek szögegyenes vagy éppen göndör hajuk van. Lássuk, milyen fazonok lesznek idén divatban!

Forrás: https://femina.hu/szepseg/2023-szepsegtrendek-pinterest-szerint/