A sokoldalú házi szerek közül leginkább az ecet és a szódabikarbóna ismert. Előbbi takarításhoz is szuperül használható, utóbbit pedig a szépségápolásban is számtalan módon bevetheted. De van még valami, ami mostanában a legtöbb nő fürdőszobájában ott rejtőzik, mégis kevesen tudják, mennyi mindenre jelent megoldást.

A micellás víz egy vizes állagú arclemosó, amely eltávolít minden sminket, faggyút és számos egyéb szennyeződést anélkül, hogy irritálná vagy károsítaná a bőr védelmi rétegét. És pont ezért is olyan hatásos más felületeken is, nem csak az arcon.

Ennyi mindenre jó a micellás víz

A micellák nem ionos felületaktív anyagokból állnak, egyfajta láthatatlan mikrogömb formájában. Van egy hidrofil fejük, amely vízben oldódik, és egy lipofil farkuk, amely bevonzza az olajos anyagokat, ezeknek köszönhetően képesek minden szennyeződést magukhoz vonzani és a vattakorongra tapasztani. Eltávolítják a sminket, a környezeti szennyeződéseket és a felesleges faggyút vagy épp az izzadságot is – de még ennél is sokkal többet tudnak.

A micellás lemosók ugyanis akár foltok ellen vagy cipőtisztításra is használhatók: sorra vesszük, milyen problémákra érdemes még bevetned a kedvenc tisztítódat.

Olvass tovább! Nem gondolnád, mennyi mindenre jó a szájvíz

Ne csak szájöblögetésre használd, mert más területen is hatékony.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Forrás: https://femina.hu/szepseg/micellas-viz-mire-jo/