Az elmúlt hónapokban sorra jelennek meg az újabb és újabb frizurák, és szerencsére egyre több van köztük, ami vékony szálú hajból is jól mutat. Sőt, néhányat kifejezetten erre a hajtípusra találtak ki a fodrászok.

Az U vágás is ezek közé tartozik: nemcsak szép formát és tartást ad a tincseknek, de vastagabbnak, tömöttebbnek is láttatja őket. Nem csoda, hogy egyre többen odavannak érte.

Dúsabbnak láttatja a hajat az U vágás

Sokak haja jóval ritkább és szálkásabb az oldalsó, arc melletti részen, az U vágás azonban fokozatosságának és lágy rétegzésének köszönhetően eltünteti ezt a feltűnő különbséget, tompítja a hajvégeket, és dúsabbnak tűnik tőle az egész frizura.

@virginia_ongkili

Lagi haircut keminatan kamoo😁 The official name for this haircut is Oval U-Shaped Layer. Always the perfect combination with Curtain Bangs haircut🥰 thx for having me

♬ LALISA – 리사 (LISA)

Nevét onnan kapta, hogy a haj, illetve a tincsek hátulról szinte U formát vesznek fel. A fodrászok felül elválasztják a hajat, majd mindkét oldalon előrehúzzák, és eltávolítják a töredezett, száraz, elvékonyodott végeket, majd lépcsőzetesre vágják, hogy elérjék a kívánt fazont. Majd pedig szépen hátrafelé és befelé szárítják.

A cikk az ajánló után folytatódik

A sikkes, nőies fazon talán csak rövid hajból nem valósítható meg szépen, de félhosszú, hosszú, sőt göndör tincsekből is jól mutat. A nők, akik kipróbálták, nem győzik dicsérni, volt, aki azt írta, nagyon megdobta az önbizalmát az új, volumennövelő vágás.

Nemcsak frufru nélkül, hanem az év egyik kedvencével, a curtainfrufruval is nagyon csinos, ez remekül beleolvad a lépcsőzetes vágásba. A frizura nagy előnye, hogy viszonylag kevés formázással is elérhető a tökéletes végeredmény, hajvasalóval és hajsütővassal pedig még szebben kiemelhető az U fazon.

Az biztos, hogy a vágásnak köszönhetően gyönyörű formát kap a haj, és sokkal tömöttebbnek, egészségesebbnek látszik. Akinek vékonyak és töredezésre hajlamosak a tincsei, annak érdemes tenni vele egy próbát. 

Nőies frizurák vékony szálú hajból

Mutatunk néhány olyan vágást, amitől volument és tartást kap a vékony szálú haj. Többnek, szebbnek tűnik majd tőlük, ráadásul idén nagyon divatosak is.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images.)

Forrás: https://femina.hu/szepseg/u-frizura/