Az Instagram, a TikTok és Pinterest tele vannak divatos frizuraötletekkel, és már ebben az évben is sok új, sikkes fazon robbant be a trendek közé, így nem csoda, ha nem könnyű választani közülük. Bár előfordulhat, hogy egy vágásba teljesen beleszeretsz, érdemes átgondolni a fodrász előtt azt is, hogy tényleg jól állna-e a te hajtípusodból megalkotva.

Vékony szálú hajból sok fazon nem mutat olyan jól, néhány pedig még ritkábbnak, szálkásabbnak mutatja a tincseket. Nemcsak az extra hosszú, hanem a rövid frizurákkal is vigyázni kell, nehogy előnytelen hatást érj el velük. Ha azonban a következők közül voksolsz valamelyikre, biztosan nem nyúlhatsz mellé: csinosak, és tartást, volument adnak a szálaknak.

Rövid frizurák vékony szálú hajból

Tépett pixie

A pixie vagány, mégis nőies, ráadásul a tépett, kócos hatású változatok dúsabbnak láttatják a hajat. Elég, ha reggelente egy kis hajlakkot fújsz a tincsekre, és lazán beletúrsz a hajadba, hogy elérd a tökéletes eredményt. Fontos azonban, hogy ne ritkíttasd meg túlságosan a szálakat, nehogy még kevesebbnek tűnjenek.

Aszimmetrikus pixie

Az egyik oldalt hosszabb, aszimmetrikus pixie nyújtja az arcot, és remek választás vékony szálú, lelapulásra hajlamos hajból is. Ha ugyanis az egyik oldalról a másikra húzod a tincseket, alapvetően is dúsabbnak hatnak majd, és nem simulnak annyira le.

Tompa, egyenes bob

Ha egyenesen hordod a hajad, akkor az úgynevezett blunt bob neked való. A frizura lényege, hogy a tincseket tompán, határozottan vágják állig érő hosszra, így tömöttebbnek tűnnek, és szépen keretezik az arcot. 

Frufrus bob

A hátul rövidebb, elöl hosszabb bobfazon szuperül mutat a jelenleg divatos függönyfrufruval. A középen elválasztott, lépcsőzetes frufru dúsabbnak láttatja a hajat, és formát, tartást ad az arc melletti tincseknek.

Rövid shag

Ha egy igazán fiatalos, vagány és trendi frizurára vágysz, válaszd a tépett, frufrus shag fazont. A felül dúsabb, alul ritkásabb vágás tartást és volument ad a hajnak. Érdemes bevetni mellé szárítás előtt egy kis dúsító, göndörítő hajhabot, vagy szárazon egy kis hajlakkot, hogy elérd a tökéletes végeredményt.

Egyenes francia bob

Annak sem kell lemondania a franciás bobról, akinek vékony szálú a haja. Ez a rövid, frufrus frizura ugyanis egyenes hajból is nagyon dögös. Határozott, szexi és különleges megjelenést kölcsönöz viselőjének.

Nézd meg, mennyit számít egy jó frizura!

Az orosz stylist teljesen átalakítja vendégeit. Képeken mutatja meg, mennyit változtak a nők az új frizurától és sminktől.

(Borítókép: Getty Images Hungary)

Forrás: https://femina.hu/szepseg/rovid-frizura-vekonyszalu-haj/