Az idei év a lépcsőzetes, kócos hatású frizuráké, a túlságosan tépett fazonok viszont nem túl előnyösek azoknak, akiknek kevés vagy épp vékony szálú hajuk van. Szerencsére azonban most felütötte a fejét egy olyan, sikkes vágás, ami ebben az esetben is jó választás.

A ghost layers trend magyarra fordítva nagyjából a szellemréteges vágást takarja, és remekül taktikázhatnak vele azok, akiknek törékeny, finom szálakból áll a hajkoronájuk.

A szellemréteges haj

A szellemrétegek megteremtik a hosszú, sima, enyhén rétegzett haj illúzióját, közben pedig szépen keretezik az arcot, és egy kis volument is dobnak a hajra. Az alig látható, enyhén tépett, rétegezett vágás rugalmasságot ad a tincseknek, és dúsabbnak mutatja őket.

A technika lényege az, hogy csak a haj legfelső részét rétegezik a fodrászok, így tökéletes lesz az eredmény minden hajtípusból. A hajvégek tompák maradnak, így dúsabbnak tűnnek, és a vágás lehetővé teszi a tincsek lágy, finom mozgását is. Emellett pedig még egy kis franciás sikket is csempész a megjelenésedbe.

A cikk az ajánló után folytatódik

Instagram vs. valóság – A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Fontos, hogy könnyedén kell bánni az ollóval, lágy rétegeket kell létrehozni, amik nem túl feltűnőek, hanem inkább egymásba olvadnak. Ha ilyen frizurát választanál, a legjobb, ha a fodrászodra bízod, hogy igazán profi legyen az eredmény.

Az év egyik legmenőbb fazonjáért persze a sztárok is odavannak: olyan hírességek kérték már ezt a frizurát, mint Emily Ratajkowski vagy Dua Lipa, de Jennifer Lopez is hasonló hajjal lépett az új évbe.

Frufruval is nagyon jól mutat, érdemes ilyenkor egy enyhén tépett változatot választani hozzá, hogy még tökéletesebb legyen az összhatás.

Hullámos vagy hullámosított hajjal is extra csinos, így ráadásul még dúsabb, rugalmasabb lesz a frizura.

A természetes hatású, világosított highlightok vagy a balayage festés gyönyörűen kiemeli a rétegezett vágást, és optikailag még nagyobb volument ad a hajnak.

A legrosszabb frizurák vékony szálú hajból

Attól, hogy egy vágás divatos, még nem érdemes azonnal azt kérned a fodrásztól. Attól is függ ugyanis, hogy jól áll-e, hogy milyen a hajad: vékony, törékeny szálak esetén a következőket ne válaszd.

Forrás: https://femina.hu/szepseg/szellemreteges-haj/