Ez a borsós-spenótos tészta nemcsak akkor jó választás, ha nincs sok időd a főzésre, hanem akkor is, ha az alakodra is odafigyelsz. Teljes kiőrlésű tésztából főzve ugyanis egészséges is. Akkor a legfinomabb, ha a tésztát al dentére főzöd: ez azt jelenti, hogy a csomagoláson feltüntetetthez képest két perccel korábban szűrd le, így a közepe enyhén roppanós marad.

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le a vizet, azonban ne öntsd ki, hanem három-öt perc alatt főzd ki benne roppanósra a zöldborsót.

Amíg a tészta fő, párold meg a spenótot. A vajat olvaszd fel, pirítsd meg rajta egy perc alatt a felaprított fokhagymagerezdet, majd dobd rá a megmosott spenótleveleket. Sózd, borsozd, szórd meg kevés szerecsendióval, és lefedve, kis lángon várd meg, amíg a spenót összeesik. Ekkor keverd hozzá a tésztát és a borsót, és forgasd össze reszelt parmezánnal.





Source link