A 15 perces túrófánk annak is sikerélményt fog adni, aki a klasszikus, szalagos változatnak még nem mer nekiállni. A túrógombóchoz hasonlító egyszerű, gyúrt tésztából készül, amit utána olajban kell ropogósra sütni.
A túrót tedd egy nagy tálba. Add hozzá a cukrot, a tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport és egy kis reszelt citromhéjat, majd fokozatosan a lisztet addig, amíg egy jól gyúrható, kezelhető tésztát kapsz. Kézzel jól dolgozd össze, hogy ne maradjanak benne rögök a túróból. Nedves kézzel formázz belőle gombócokat. Egy fazékban vagy serpenyőben forrósíts fel annyi olajat, hogy a gombócokat teljesen ellepje. Akkor elég forró az olaj, ha a fánkok feljönnek a tetejére, és maguktól forognak benne. Nagyjából öt perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket. Tálald lekvárral vagy fahéjas porcukorral.
Source link