A fokhagymás pácban érlelt puha csirkemellel egyrészt alig van munka, másrészt kalóriát is keveset tartalmaz. Ideális lehet hétköznap este egy gyors vacsorának, vagy bármikor, ha úgy szeretnél jóllakni, hogy közben az alakodra is odafigyelsz.

A csirkemellet vágd tenyérnyi, vastagabb szeletekre. Sózd, borsozd mindkét oldalukat. Egy tálban keverd el az olajat a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, a zúzott fokhagymával és a chilivel, öntsd nyakon a hússzeleteket ezzel a páclével, és pihentesd a hűtőben fél órát. Amikor az idő letelt, melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt. A csirkeszeleteket halászd ki az illatos léből, és oldalanként néhány perc alatt süsd őket át. Plusz zsiradék nem kell hozzá. Tálald friss vagy párold zöldségekkel, jázminrizzsel.





Source link