A sütés nélkül készülő, roppanós mázzal bevont csokigolyókhoz tényleg alig kell valami. A darált kekszes alapot mascarpone fogja össze, az olvasztott csokis kéreg pedig néhány óra alatt tökéletesen megszilárdul. A bevonathoz ízlés szerint használhatsz ét- vagy tejcsokit.

A csokis kekszet késes aprítóban vagy turmixgépben törd morzsalékosra. Rázd ki egy tálba, és keverd el a mascarponéval. Formálj belőle golyókat.

A csokit vízgőz fölött olvaszd fel. A mascarponés, kekszes golyókat villával forgasd meg az olvasztott csokiban, és sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tálon vagy tepsin. A papírra azért van szükség, hogy le ne ragadjanak. Tedd őket a hűtőbe vagy hűvösebb idő esetén az erkélyre, hogy a rajtuk lévő csokimáz roppanósra szilárduljon.





Source link