Dobd fel az egyszerű tejszínes csirkemellet répával és gombával! A teljes értékű fogás hamar készen van, így tökéletes megoldás akkor, ha nem tervezel túl sok időt tölteni a konyhában. Még finomabb lesz, ha a hozzávalókat olvasztott vaj és olaj keverékén párolod puhára.

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olajjal, és tedd félre.

A sárgarépát pucold meg és karikázd fel, a gombát vágd szeletekre, a hagymát kockákra.

Egy serpenyőben olvassz össze egy evőkanál vajat és olajat, és nagyjából öt perc alatt süsd a csirkemellkockákat fehéredésig. Ha készen vannak, szedd ki őket egy tányérra, és takard le alufóliával, hogy amennyire lehet, melegen maradjanak.

Ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a hús is pirult, tegyél egy újabb evőkanál vajat és olajat, és fonnyaszd meg rajta a hagymát. Amikor már puha, tedd bele a gombát és a répát, sózd, borsozd, szórd meg szárított kakukkfűvel, és lefedve párold őket puhára negyedóra alatt. Külön folyadék nem kell hozzájuk, mert a gomba hamar levet ereszt. Amikor megpuhultak, vedd le a serpenyőről a fedőt, és néhány perc alatt pirítsd le őket. Öntsd fel tejszínnel, forrald össze, végül forgasd hozzá a húst is.





Source link