A mennyei rakott kel 500 kalóriát tartalmaz, így sokára fogsz megéhezni utána, mégis könnyű étel. Rizs helyett kölest használj hozzá, és darált csirke- vagy pulykahúsból készült raguval öntsd nyakon. A kelkáposzta fogyasztásának rengeteg áldásos hatása van, ezért készítsd el gyakran és változatosan!

Egy csésze kölest tegyél fel főni háromszoros mennyiségű sós vízben. Amint felforr, vedd a lángot kicsire, és így főzd tovább 15-20 percig. Amikor megpuhult, vedd le a tűzről, és lefedve pihentesd, amíg az összes folyadékot magába szívja. A kelkáposztát vágd négyfelé, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, fél óra alatt főzd puhára. Ha kész, csepegtesd le.

 

Egy serpenyőben kevés olajon futtasd meg a hagymát. Ha megpuhult, húzd le a tűzről, keverd el a füstölt paprikával, majd add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, önts alá egy kevés vizet, hogy a paprika oda ne kapjon, és tíz perc alatt párold puhára.

 

Egy tepsit kenj ki vékonyan margarinnal. Oszd el rajta a kelkáposztalevelek felét, erre jöhet a darált hús, a köles, és kend meg tejföllel is. Fedd be kelkáposztával, locsold rá a maradék tejfölt, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára, hogy az ízei összeérjenek.





Source link