Ha együtt sütöd a húst a körettel, több legyet is üthetsz egy csapásra: egyfelől időt és energiát takarítasz meg, másrészt pedig az így készülő fogás is finomabb, izgalmasabb lesz. A hús szaftja átjárja a zöldségeket, így egészen más ízük lesz, mintha önmagukban sültek vagy főttek volna.
Készíthetsz így csirkemellet és combot, sertéskarajt és tarját, vagy akár kolbászt is. A legtöbb ilyen fogás sütőben sül, de serpenyős változat is létezik, ez a színes és kalóriaszegény stir fry. Zöldségek közül pedig olyanokat választhatsz, amilyeneket épp kedved tartja.
Körettel együtt készülő sült húsok
Köretként szinte bármi megfelel. A hagyományos krumpli mellé jöhet még bármilyen idényzöldség, így télen remek választás a sütőtök, az édeskrumpli, a kelbimbó és a répa is. A zöldségeket is érdemes befűszerezni, hogy még jobban kiadják a zamatukat. Egy kevés zsiradékot általában igényelnek, de nem sokat, ez a megoldás a fogyókúrába is beilleszthető.
Source link