Az őszi-téli időszakban sem kell lemondanod a zöldségekről: az időszak terményeiből mennyei saláták készülhetnek. Nyersen vagy főtten, majonézzel vagy öntettel, melegen vagy jól behűtve: ezek a fogások soha nem unalmasak.

Vannak olyan zöldségek, amelyeknek ilyenkor van a valódi szezonjuk – ilyen a cékla vagy az édeskrumpli -, mások egész évben kaphatók, mint a roppanós zellerszár. Konzervekhez is bátran nyúlhatsz akkor, amikor frisset nem kapsz a piacon: ha már nem készíthetsz főtt kukoricát, dobj össze a morzsolt szemekből majonézes salátát!

Őszi-téli saláták

Az itt bemutatott saláták egy része tökéletes köret sült húsok mellé, mások viszont annyira kiadósak, hogy önmagukban is teljes értékű fogásnak számíthatnak. A megszokott, kedvenc fogások mellett újdonságokkal is megismerkedhetsz.

Olvass tovább! Nézd, mit érdemes fogyasztanod a demencia elkerülése érdekében

Az egészséges, teljes értékű időskor megalapozása már évtizedekkel korábban el kell hogy kezdődjön. Ezekkel az ételekkel segíthetsz benne.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!

Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary) 

Source link