A böjti ételek hagyományosan olyanok, amelyek hús nélkül telítenek el. Lehetnek sűrű levesek, tészták, zöldséges fogások, sőt akár a hal is helyet kaphat ebben az időszakban a családok asztalán.
Ma már a katolikus egyház sem ír elő annyira szigorú böjtöt, mint régen: csupán a nagyböjt néhány napján kell tartózkodni a hústól. Vallástól függetlenül azonban érdemes legalább időnként visszafogni a húsfogyasztást, amivel a szervezetednek és a környezetnek is jót teszel.
Hagyományos böjti ételek
A 40 napos nagyböjt hamvazószerdától húsvétig tart: idén ez az időszak február 22 és április 8 közé esik. Az alábbi fogásokat azonban nem csak ezekben a hetekben érdemes elkészítened, mivel mindig finomak, és a többségük még ma sem kerül sokba.
Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Source link