A piskótából készült édességek hihetetlen változatossággal készíthetők el. Ez lehet az alapja az emeletes, krémmel megkent tortáknak vagy akár egy egyszerű kenyérformában sült süteménynek is.
A piskótatészta lényege a felvert tojáshab, ettől lesz a massza levegős. A habba először a tojássárgát és a cukrot kell belekeverni, utána jön a liszt, esetleg recepttől függően még a vaj és az olaj. A tojásfehérjét először csak egy csipet sóval verd fel, a cukrot mindenképp csak utána adagold bele.
Sütik piskótatésztából
Az alap-piskótatésztához kerülhet még víz, vaj vagy olaj, attól függően, milyen jellegű sütit szeretnél készíteni. Az olajos piskóta nem esik össze, és könnyű szeletelni, a vajas nehezebb tölteléket is elbír, ezért emeletes tortákhoz tökéletes, a vizes pedig légiesen könnyű.
Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
(Képek: Getty Images Hungary.)
Source link