A szilveszterhez és az újévhez rengeteg gasztrobabona kapcsolódik. Közülük több évtizedek, évszázadok óta jelen van és öröklődik nemzedékről nemzedékre. Őseink úgy tartották, az  év első napján fogyasztott ételek kihatnak a következő év termésére, így a család jólétére is. Az sem mindegy, hogy mikor mit eszünk. A csirkét az esztendő utolsó napján még bátran fogyaszthatjuk, ám újévkor tiltólistás étel, mivel a hiedelem szerint elkaparja a szerencsénket. 

A disznóhús fogyasztása szinte kötelező, mivel az segít kitúrni a szerencsét. Épp ezért sok helyen elképzelhetetlen az évbúcsúztató a különféle sertéshúsok, malacsültek nélkül. Halat enni ugyanakkor nem ajánlott, mivel azzal elúszhat a szerencse. A káposztával, a babbal, a lencsével is pénz áll a házhoz.

Szerencsehozó szilveszteri ételek receptekkel

A különféle hidegtálak, sültek mellett a sós és édes süitkről se feledkezzünk meg! A szerencsehozó pogácsa, a mákos, a diós és a mazsolás sütemények is kelendőek szilveszter és újév napján. Ha még nem tudod, mivel lepd meg a vendégeket, vagy mit vigyél magaddal a bulira, itt biztosan találsz ötleteket!

A velünk élő nárcizmus – Hogyan lehet felismerni a nárcisztikus embereket?

A Femina Klub januári vendége Dr. Bánki György pszichiáter szakorvos lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan lehet felismerni a nárcisztikus emberek sajátosságait, valamint segít megérteni nárcizmus mibenlétét, kialakulását, környezetre és társadalomra gyakorolt hatását illetve kezelhetőségét.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. január 16. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Source link