A hagyományos spenótfőzelék egészséges, finom, és tele van vitaminokkal. Főzheted gyerekeknek, felnőtteknek, ráadásul viszonylag rövid idő alatt el is készül.

A zsemléket áztasd hideg tejbe. A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre. Ha készen vannak, szedd őket hideg vízbe, várd meg, amíg kihűlnek, és pucold meg őket. Közben a spenótleveleket alaposan mosd meg váltott vízben, a szárukat csípd le, és 6-8 perc alatt főzd meg őket sós vízben. Ha készen vannak, szűrd le őket. A lisztet kevés olajon futtasd meg, majd öntsd fel a maradék tejjel, és keverd csomómentesre. Add hozzá a spenótleveleket, sózd, nyomd hozzá a fokhagymát, és így főzd további öt percig. A beáztatott zsemlét közben nyomkodd ki, és add a spenóthoz. Az egészet kanalazd turmixgépbe, szeleteld hozzá a főtt tojást, és pürésítsd simára. Végül öntsd vissza a lábosba, és lágyítsd tejszínnel.





Source link