A diós hókifli nevét a tésztájába került darált diónak köszönheti, és persze a vaníliás cukornak, amibe kisülés után forgatni kell. A diót érdemes házilag darálni, így maradnak benne nagyobb darabok is. A sütési idővel vigyázz, ne lépd túl, hogy a süti ki ne száradjon.

A diót aprítógépben daráld meg. A lisztet és a porcukrot szitáld át, add hozzá a sót, a diót és a kockákra vágott hideg vajat, Morzsold össze, majd gyúrj belőle sima tésztát. Lapogasd kicsit ki, csavard folpackba, és fél órát pihentesd a hűtőben.

A pihentetési idő lejártakor csípj le belőle kisebb gombócokat, ezeket sodord egyenként kifli formájúra, és pakold egymás mellé egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told 180 fokos sütőbe nagyjából 12 percre, amíg szép színt kapnak. Még forrón forgasd meg őket vaníliás cukorban.

Darált mandulából is nagyon finom lesz.





Source link