A jól sikerült sült csülökkel egy nagyobb társaságot is elkápráztathatsz. Gyakran készül sörrel, aminek köszönhetően a hús omlósabb, a bőre pedig ropogósabb lesz. Bár viszonylag hosszú ideig kell sütni, munka alig van vele. Ha van római tálad, abban is elkészítheted, de azt mindenképpen áztasd használat előtt hideg vízbe. Ne izgulj, az alkohol sütés közben elpárolog, így gyereknek is bátran adhatsz belőle, és akkor is eheted, ha éppen vezetsz!

A csülköt a sütés előtti este alaposan mosd meg, és tisztítsd meg. A páchoz keverd össze az olajat a sóval, a borssal, a köménnyel, a mustárral és a zúzott fokhagymával. Kend be vele jó alaposan a húst. Fedd le, és tedd a hűtőbe.

 

Sütés előtt rakd át a csülköt zsiradékkal kikent tepsibe, önts rá 2.5 deci sört, és tegyél mellé két félbevágott vöröshagymát, a rozmaringágakat. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd a húst körülbelül két órán át. Közben a csülköt 30 percenként fordítsd meg, és locsolgasd a sörrel. Amikor a hús már puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. Tálalás előtt pihentesd legalább 15 percig.

Source link