Az almával és hagymával sült csirkecomb szaftos, ellenállhatatlan, és nincs vele sok munka. Akkor a legfinomabb, ha kisütés előtt néhány órát illatos pácban tartod a húsokat. A szaftért a hagymacikkek mellett az aláöntött száraz fehérbor felel.

A csirkecombokat szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd össze a szárított kakukkfűvel, a füstölt paprikával és a borssal, fektesd a húst ebbe a pácba, és letakarva pihentesd a hűtőben két-három órát. A pácolási idő leteltével fektesd őket egymás mellé egy tepsibe. Az almát csumázd ki és cikkezd fel, a hagymát pucold meg, vágd szeletekre, és helyezd el őket a tepsiben a húsok mellett. Ha van otthon friss kakukkfüved, abból is tegyél mellé néhány szálat. Öntsd fel száraz fehérborral, takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejérből, és így süsd még további negyedórát, amíg a bőre ropogósra pirul.





Source link