Pillanatok alatt készíthetsz fantasztikus diós tekercset leveles tésztából aszalt gyümölcsökkel. Jól mennek hozzá a különböző fűszerek, és a házi baracklekváros alap is. Ha fagyasztott tésztát használsz, elkészítés előtti este vedd ki a mélyhűtőből, hogy lassan olvadjon fel.
A leveles tésztát terítsd ki, ha szükséges, nyújtsd ki, majd kend meg baracklekvárral. A darált diót keverd össze a cukorral és a fűszerekkel, és szórd meg vele a tésztát. Az aszalt gyümölcsöket aprítsd fel, oszd el őket a dió tetején, és az egészet tekerd fel, mint a bejglit. Helyezd el a tekercset sütőpapírral kibélelt tepsiben. A vajat olvaszd fel, és kend meg vele a süti tetejét és oldalát, és szórd meg kevés kristálycukorral. 180 fokos sütőben 20 perc alatt süsd aranyszínűre. Ha kész van, várd meg, amíg kihűl, és utána szeleteld.
Source link