A gesztenyés édességek rajongói imádni fogják ezt a tiramisu-pohárkrémet, ami maga a megtestesült elegancia és tökéletesség. Ünnepi alkalmakra vagy akár egy egyszerű vasárnap délutánra sem kell ennél finomabb desszert.
Elkészítés előtt néhány órával a tejszínt hűtsd be, hogy habbá tudd verni, a gesztenyepürét pedig szobahőmérsékleten olvaszd ki.
A hideg tejszínt verd habbá, majd add hozzá a porcukrot, és így verd tovább, amíg szépen megáll. A felolvadt gesztenyepürét keverd el a mascarponéval, majd forgasd bele a tejszínhabot.
A babapiskótát törd akkora darabokba, hogy beleférjenek a kiválasztott poharakba. Mártsd meg őket kávéban. Egy réteg babapiskótát helyezz el a poharak aljában, kanalazd rá a gesztenyés krémet, majd így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején krém legyen. Szórd meg az adagokat kevés kakaóporral, és tedd a poharakat a hűtőbe.
Source link