Tekerd a héjában sült krumplit alufóliába, süsd elő, majd töltsd meg ropogós sonkával és sajtos-tejfölös krémmel! Ezzel a módszerrel még sokkal finomabb lesz, mintha vízben főznéd meg a burgonyákat. Választhatsz hozzá bacont vagy vékonyra szeletelt olasz sonkát.

A krumplik felszínét kend meg vékonyan olajjal. Szórd meg őket frissen őrölt borssal, majd tekerd alufóliába, és egy tepsiben felsorakoztatva told őket 180 fokos sütőbe egy órára. Amikor készen vannak, vedd ki a sütőből, félig csomagold ki, és kicsit hagyd kihűlni őket.

A kihűlt krumplikat középen vágd be, amennyire tudod, nyisd őket szét, a belsejüket lazítsd fel. A reszelt sajtot keverd el a tejföllel, a felkarikázott újhagymával, sóval és borssal, és töltsd meg ezzel a keverékkel a krumplikat. Mindegyik tetejére ültess egy-egy szelet sonkát, és told vissza a sütőbe nagyjából húsz percre, amíg a sonka ropogósra pirul a tetején.





Source link