Az ananászos fordított torta az ízét a tésztájához adott pürésített gyümölcs és az édes-ragacsos karamellszósz adja meg. Ha igazán izgalmasra szeretnéd készíteni, az ananászkarikák közepébe egy-egy koktélcseresznyét is rejthetsz, de mivel azt nem könnyű beszerezni, anélkül is tökéletesen működni fog a süti.

A karamellhez a cukrot tedd egy vastag aljú lábosba. Adj hozzá vizet, és kezdd el karamellizálni. A cukor először megolvad, utána megbarnul, ekkor vedd le a tűzről, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljában. 

Az ananászkonzervből vegyél ki hat karika gyümölcsöt, és helyezd őket a karamellöntetre. Ha használsz koktélcseresznyét, vágd félbe őket, és oszd el az ananászok körül. A konzerv levét tedd félre, mert még szükséged lesz rá.

A kimaradt gyümölcsöt pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Add hozzá a cukrot, a tojásokat, a puha vajat, a reszelt citromhéjat és a rumot, majd szitáld bele a lisztet is, és keverj belőle sima tésztát. Öntsd rá a formában pihenő ananászokra, és told 200 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, borítsd ki a formából, így a gyümölcs kerül a tetejére. Ha úgy érzed, kiszáradt, locsolj rá az ananász félretett levéből.





Source link