Akár hétköznap is elkészítheted a zöldséges csirkehúslevest, hiszen miután feltetted a tűzre, mehetsz is a dolgodra. A levesnek nagyjából két óra kell, amíg minden megfő benne. A visszamaradt leveshúsból és zöldségekből készíthetsz orosz hússalátát is.

A csirkemellet egy evőkanál sóval tedd fel hideg vízben főni. Amint elkezd gyöngyözni, vedd a lángot a legkisebbre.

Miközben a hús fő, készítsd elő a zöldségeket. A sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét és a zellert pucold meg, és vágd nagyobb darabokra. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg, és hagyd egyben. Add a megtisztított zöldségeket és hagymákat a húshoz. Dobd bele a zellerzöldet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és babérlevéllel, és lassú tűzön gyöngyöztetve főzd össze. Az elején lehet, hogy hab keletkezik rajta, azt szedd le. Ne fedd le, és ne kevergesd! 2-2,5 óra kell neki, hogy a zöldségek és a hús is megpuhuljanak, és az ízüket átadják a levesnek. 

A kész leves alatt zárd el a lángot, és hagyd tíz percig ülepedni. Ezután szűrd át. A tiszta lében néhány perc alatt főzd puhára a cérnametéltet. A tetejét szórd meg aprított petrezselyemmel.

A zöldségeket és a húst mindenki ízlése szerint adagolhatja a tányérjába.

Source link