Az élesztőt morzsold langyos tejbe, keverj hozzá egy teáskanál cukrot, és hagyd állni öt-tíz percig, amíg habos lesz.

A lisztet szitáld egy nagy tálba, majd add hozzá a maradék cukrot, az olvasztott vajat, a tojást, a sót és az élesztős tejet. Gyúrd össze, akkor jó, ha a tészta sima és rugalmas. Takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd pihenni meleg helyen addig, amíg a duplájára nő. Ez körülbelül 45-60 perc. 

 

Közben a töltelékhez a tejet forrald fel, keverd hozzá a mákot, a cukrot és a vaníliás cukrot.

Nyújtsd a megkelt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra. Kend meg a mákos töltelékkel, és tekerd fel. Vágd fel ujjnyi vastagságúra, majd a tekercseket rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Takard le a csigákat újra, és hagyd pihenni még 20 percig. 

Közben melegítsd elő a sütőt, és süsd 180 fokon 25-30 perc alatt szép aranybarnára. Porcukorral megszórva kínáld. 





Source link