A gombákat pucold meg, mosd meg, majd szeleteld fel ízlés szerint. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olajat, add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és süsd üvegesre. Vedd le a serpenyőt a tűzről, majd add hozzá a pirospaprikát, és keverd össze. Tedd hozzá a gombákat, szórj hozzá sót, borsot, és öntsd fel kevés vízzel.
Párold addig, amíg a gomba megpuhul, a szaft pedig besűrűsödik. Ez általában 15-20 perc.
A tejfölt keverd simára a liszttel, és keverd a gombához, majd rottyantsd össze.
A nokedlihoz egy mély tálban keverd össze a lisztet és a sót, üsd hozzá a tojást, és fokozatosan önts hozzá annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapj.
Egy nagy lábosban forralj vizet, dobj hozzá sót, és szaggasd bele a nokedlit. Főzd addig, amíg feljönnek a víz felszínére, majd szűrőkanállal szedd ki. A kész nokedlit öblítsd át vízzel, hogy ne tapadjanak össze. A gombapaprikással tálald. Tehetsz még hozzá plusz tejfölt, esetleg petrezselymet is szórhatsz rá.
Source link