A kevert tésztából készülő bögrés fánk különlegessége, hogy még a forgatásával sem kell foglalkoznod, ugyanis amikor átsült az egyik oldala, egyszerűen magától átfordul. Nem kell bajlódnod dagasztással, kelesztéssel, egyszerűen csak keverd össze a hozzávalókat, és mehetnek is a forró olajba.
A lisztet keverd el a sütőporral, és szitáld át. Add hozzá a cukrot, a tojásokat, a tejfölt, és keverj belőle csomómentes tésztát.
Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi kényelmesen el tudja majd lepni a fánkocskákat. Amikor már olyan forró, hogy a beledobott tésztadarab sisteregve feljön a tetejére, evőkanállal szaggasd bele a fánkokat. Egyszerre ne tegyél az olajba túl sokat, hogy le ne hűtsék. Amikor a fánkok egyik oldala megsült, maguktól átfordulnak. Amikor már mindkét oldaluk aranyszínű, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
A kisült fánkokat forgasd meg kristálycukorban.
Source link