A bolognai csigák hamar készen vannak, és nagyon laktatóak. Üveges bolognai szószból is készítheted őket, de ha inkább természetesebb ízekre vágysz, magad is befűszerezheted hozzá a mártást.

A darált húst sózd, borsozd, és kevés olajon süsd fehéredésig. Add hozzá a passzírozott paradicsomot, szórd meg zöldfűszerekkel, és kis lángon főzd össze az egészet húsz perc alatt. Ha üveges bolognai szószt használsz hozzá, még kevesebb munka lesz vele.

A leveles tésztát, ha szükséges, olvaszd fel és nyújtsd ki. Kend meg a bolognai szósszal, tekerd fel, mint a bejglit, és szeleteld csigákra. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal, és told 200 fokos sütőbe 15-20 percre, amíg szép színűre sülnek.





Source link