A Hong Kongból származó buborék gofri hasonlóan úgy készül, mint a hagyományos változat, a vicces forma eléréséhez viszont speciális sütőt kell használni. Hogy igazán ropogós legyen, kukoricakeményítőt is adj hozzá.
A mennyiségeket legegyszerűbben egy 2,5 decis bögrében mérheted ki.
A száraz hozzávalókat, tehát a kukoricakeményítőt, a lisztet, sütőport, a cukrot és a sót vegyítsd el egy tálban.
Egy másik tálban verd fel enyhén a tojásokat, majd vegyítsd hozzá a vaníliaaromát, a tejet és a vizet. Keverd össze, majd adagold bele a lisztes-cukros részt is.
A buborékos gofrisütőt kend ki olajjal, és forrósítsd fel. Adagolj bele egy merőkanálnyi tésztát, és ha a használati utasítás máshogy nem javasolja, négy perc alatt süsd ropogósra. Így folytasd, amíg a tészta el nem fogy. Tálald fagyival, tejszínhabbal, csokikrémmel, porcukorral vagy gyümölcsökkel.
Source link