A könnyű, finom és gyorsan elkészíthető sült csirkecomb a legváltozatosabban kerülhet az asztalra. Lehet hétköznapi vacsora, felturbózva pedig akár ünnepi ebéd is. A szokásosnál szaftosabb, omlósabb lesz a hús, ha pácban pihenteted legalább néhány órán át. Ne bolti fűszerkeveréket vásárolj, dobd össze inkább otthon a pácot percek alatt. A krumpli mellé tegyél szuperegészséges céklát is! Ha marad a pácléből, locsold meg vele a tepsibe tett zöldségeket.
Az olívaolajat, az átpréselt fokhagymát, a sót, a borsot és a kakukkfüvet keverd össze egy tálban. A csirkecombokat tisztítsd meg, és kend be a fűszeres olajjal. Letakarva tedd a hűtőbe legalább négy órára.
Közben a zöldségeket pucold meg, a céklát és a krumplit vágd hozzávetőleg egyforma darabokra, és a combokkal együtt rendezd tepsibe. Önts alájuk bort, rakj a hús és a zöldségek mellé babérlevelet és a feldarabolt vöröshagymát. Fedd le alufóliával, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 30 percig, közben forgasd át a húst. A végén vedd le a fóliát, és pirítsd meg a combokat.
Source link