A húst kockázd fel. A zsírt olvaszd fel, párold rajta üvegesre a hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát is. Pirítsd egy percig, majd jöhet rá a hús. Sózd, borsozd, és kevergetve néhány perc alatt süsd fehéredésig. Húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, a csípős paprikakrémmel és a sűrített paradicsommal. Öntsd hozzá a paradicsomkonzervet is, kóstold meg, ha szükséges, még sózd utána, és tedd vissza a tűzre. Amikor felforrt, vedd a lángot kicsire, és lassan főzd.

 

Fél óra múlva add a húshoz a héjától megszabadított, felkarikázott kolbászt. Kóstold meg a szaftot, ha szükséges, még ízesítsd utána. Ha túlságosan besűrűsödött, egy kevés vízzel hígítsd. Így főzd további fél órát, amíg a hús teljesen megpuhul. Amikor már minden hozzávaló puha, tedd a fazékba a lecsepegtetett csicseriborsót. Főzd össze tíz perc alatt. Tálald friss kenyérrel.





Source link