Először döntsd el, hogyan tervezed kisütni a tortalapokat. Az egyik módszer szerint egy szilikonos sütőpapírra rajzolj két, egyenként 20 centi átmérőjű kört. A papírt fektesd egy gáztepsire. A körökben oszd el a masszát, és így süsd ki a lapokat kettesével, adagonként 15 perc alatt. A másik módszer szerint egyesével süsd ki a lapokat sütőpapírral kibélelt tortaformában. A módszert azért érdemes előre eldönteni, mert a tésztának rosszat tesz, ha sokat áll, ezért egyszerre csak annyit keverj ki belőle, amennyi a következő körben ki fog sülni. Az itt megadott mennyiségből összesen öt lap süthető.

A tészta összeállításának menete a következő: a tojásfehérjéből verj kemény habot, majd add hozzá a cukrot is, és ezzel verd tovább, amíg fényes lesz. A lisztet keverd össze a darált dióval, és forgasd a tojáshabhoz. A tésztát a fent említett módszerek valamelyikével süsd ki. A kisült lapokat hagyd kihűlni.

A krémhez a pudingport keverd simára a tojásokkal és egy deci tejjel. A maradék tejet a cukorral együtt forrald fel. Öntsd hozzá a pudingport, és főzd egy percig, amíg besűrűsödik. Ekkor húzd le a tűzről, és amikor kihűlt, keverd hozzá a vajat.

A kihűlt krémet oszd el a lapok tetején, és pakold őket egymásra. A torta oldalát és a tetejét is kend meg vele. Tedd a hűtőbe egy órára, hogy összeálljon.

A kétféle csokit külön-külön olvaszd fel. A fehér csokit oszd el a torta tetején, az étcsokiból pedig nyomózsák segítségével rajzolj rá mintákat. Tedd vissza a hűtőbe további egy órára, hogy a teteje is megdermedjen.

Source link