A palacsinta tésztájába nagyon jól megy az alma és a banán, és cukormentes változatban is isteni. Lisztből is elég bele épp csak egy evőkanál, hogy összefogja a masszát. Tálald mézzel vagy juharsziruppal!
A puha banánokat villával törd össze, majd reszeld hozzá a meghámozott almát, és üsd bele a tojásokat. A lisztet keverd el a sütőporral és a fahéjjal, és add a gyümölcsös részhez. Végül fokozatosan adagolj hozzá annyi tejet, hogy sűrű palacsintatésztát kapj.
Egy serpenyőben olvassz fel egy darab vajat. Evőkanállal halmozz bele adagokat a palacsintatésztából, fedővel takard le a serpenyőt, és így süsd a kis lepényeket aranyszínűre. Két-három perc múlva fordítsd meg őket, és a másik oldalukat is süsd meg. Ha készen vannak, szedd őket egymásra. Tálald mézzel vagy juharsziruppal meglocsolva.
Source link