A tejszínes, darált húsos rakott brokkoli fűszeres, krémes, és a zöldségnek köszönhetően nagyon egészséges. A brokkoli tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, található benne többek között kálium, magnézium, nátrium, B- és E-vitamin, ugyanakkor tíz dekája mindössze 20-30 kalóriát tartalmaz.

A citromlevet facsard egy lábosnyi vízbe, és forrald fel. A brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg, dobd a forrásban lévő vízbe öt percre, azután jéghideg vízben hűtsd le. Ezzel a módszerrel marad igazán roppanós. A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Add hozzá az apró darabokra vágott fokhagymát és a darált húst, sózd, borsozd, és pirítsd fehéredésig. Ekkor szórd meg pirospaprikával és köménnyel, öntsd fel a passzírozott paradicsommal és egy deci vízzel, és fedő alatt kis lángon főzd puhára. A rizst is főzd meg sós vízben. A tejszínt keverd el a tojással. Egy tepsi alján oszd el a brokkoli felét, egyengesd el rajta a darált húst és a rizst, fedd be a brokkoli másik felével, öntsd le a tojásos tejszínnel, reszeld rá a sajtot, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 35-40 percre, amíg a sajt a tetején megolvad, és az ízek jól összesülnek. Az utolsó tíz percben vedd le a tetejéről a fóliát, hogy a sajt kicsit megpirulhasson.





Source link