Mindenki talál a testén olyan területeket, amelyekkel nem kifejezetten elégedett. A fenék viszonylag gyakran szerepel a formálni vágyott részek között, sokan szeretnék, ha feszesebb és kerekebb lenne. 

A jó hír az, hogy a popsi némi elszántsággal, energia- és időráfordítással hatékonyan alakítható, amennyiben a megfelelő gyakorlatokat kitartóan végzed, az eredmény sem marad majd el. 

Fenékformáló gyakorlatok otthonra

Az edzőtermekben található gépek sokat segíthetnek a formásabb idomok elnyerésében, azonban akkor sincs minden veszve, ha nincs lehetőséged kondizni. Otthon is tornázhatsz a saját ritmusod, időbeosztásod szerint, a lényeg, hogy kitartó légy, és rendszeresen végezd a feladatokat. Ideális esetben a kardió mellett – ami lehet tempósabb séta, úszás és biciklizés is -, heti 2-3 erősítő edzésre is jut idő. A következő gyakorlatok kifejezetten a fenék és a comb környékének alakítását célozzák, a segítségükkel tónusosabbá teheted a területet. 

Az edzéshez gumiszalagra és súlyzóra lesz szükséged – ez utóbbi akár megtöltött, 1,5 literes vizespalack is lehet. Amennyiben még kezdő vagy, a súlyról és a szalagról le is mondhatsz, majd ha már nagyobb kihívást szeretnél, beépítheted őket a gyakorlatokba. Az edzést magasabb ismétlésszámokkal is nehezítheted, az egyes sorozatok között tarts mindig egy szusszanásnyi szünetet. A végén ne feledkezz meg a nyújtásról sem!

(Képek: Getty Images Hungary.)

Source link