A kalóriaszámoláson alapuló diétákkal tartós fogyást lehet elérni, egy idő után az ember már annyira belejön, hogy ránézésre meg tudja mondani, hogy nagyjából hány kalória lapul egy-egy ételben.

A jól bevált étrendet időnként nem árt színesebbé tenni új fogásokkal, hiszen fehérje tekintetében sokan a csirkemellnél nem jutnak tovább, pedig számos olyan élelmiszer van, amivel helyettesíthető ez a szárnyashús.

500 kalória alatti ételek

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás alapja a rostok és lassú felszívódású szénhidrátok, fehérjék és esszenciális zsírok megfelelő aránya – napi kalóriabevitel szerint csoportosítva ebben a táblázatban tudod ellenőrizni, de ideális esetben az étrend 52% szénhidrátból, 18% fehérjéből és 32% zsírból áll. Az alább látható ebédötletek segíthetnek abban, hogy minél változatosabban étkezz a mindennapokban!

(Borító- és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary, cikken belüli képek forrása: Getty Images Hungary, Street Kitchen.)

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Source link