Az egészséges életmód és a fogyás alappillére a jól megválogatott alapanyagokból álló étrend, aminél kulcsfontosságú a makrotápanyagok megfelelő aránya. 

Reggeli gyanánt több kutatásban is bizonyították, hogy a legjobb választás a szénhidrátban gazdag fogások helyett fehérjedús ételekkel kezdeni a napot.

Fehérjében gazdag reggelik

Amellett, hogy a fehérjék az izmok tápanyagaként szolgálnak, és támogatják az anyagcsere működését, csökkentik az étvágyat, mert befolyásolják a ghrelin nevű, éhséget okozó hormon szintjét. Fogyasztásukkal jelentősen kevesebb kalóriát visz be az ember egy nap. Érdemes lassú felszívódású szénhidrátokban bővelkedő élelmiszerekkel kombinálni a fehérjéket, hiszen nem dobják meg hirtelen a vércukorszintet, ami megelőzi a hirtelen lezuhanásával járó falásrohamokat, és hosszan tartó teltségérzetet okoznak. Nem csak tojásból készülhet ízletes, fehérjedús reggeli – ha szeretnéd színesíteni az étrendedet, próbáld ki az alább látható ételeket!

Ha mégis tojásos reggelire vágynál, olvass tovább!

A laktató, eltelítő reggeli mindig fontos, de különösen igaz ez akkor, ha az ember fogyókúrázik. Ezért tökéletes választás a tojás, melyben rengeteg fehérje van, ugyanakkor viszonylag kevés kalóriát tartalmaz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!

Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Source link