A cékla tápanyagokban, antioxidánsokban bővelkedő gumó, mely alacsony kalóriatartalommal bír, és nagyon sokoldalúan beépíthető az étrendbe.
Ismert teljesítményfokozó, gyulladáscsökkentő és emésztést segítő hatása is, de még megannyi oka van annak, amiért érdemes rendszeresen fogyasztani.
Céklás ételek ebédre
A cékla élénk vörös színéért felelőst pigmentanyagának, a betalainnak felfedezték már az elhízásellenes, szív- és májvédő hatását is, magas rosttartalmának hála pedig támogatja az emésztési folyamatokat. A benne lévő víznek köszönhetően segít kordában tartani a kalóriafogyasztást, csökkenti az étvágyat, és elnyújtja a jóllakottság érzetét is. Nem csak nagyon tápláló, hanem könnyedén beilleszthető a mindennapok étrendjébe, ehhez adunk most pár ötletet.
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)
Source link